MEGA SCANDAL IN SHOWBIZ! Un producator roman il acuza pe J Balvin ca i-a plagiat piesa – ”Piesa mea este inregistratata, de anul trecut, si este 1 la 1 cu ‘Machika’”

1177
views

Un nou scandal zguduie piata muzicala, nu doar de la noi, dar se pare ca si la nivel international. Bogdan Tommo, producator muzical roman, a descoperit ca insusi marele J Balvin i-a plagiat piesa „Machina”, pe care a lansat-o sub numele de „Machika”, superhit la ora actuala, cu aproape 70 de milioane view-uri pe Youtube.

Daca ascultam ambele variante, postate chiar de cel care detine casa de productie TommoProduction, observam ca variantele sunt 1 la 1, inca de la primele acorduri. Singurul aspect intre cele doua melodii este acela ca „Machika” are 5 semitonuri mai jos fata de „Machina”, piesa interpretata de artista romanca, Seeya.

Mai mult de atat, piesa „originala” a fost inregistratata inca de anul trecut, dupa cum declara Bogdan Tommo – „Am constatat, cu stupoare as putea spune, ca tocmai J Balvin mi-a plagiat o productie muzicala. Este vorba de ceea ce canta el, acum, ‘Machika’, care, de fapt, este 1 la 1 cu piesa artistei mele, Seeya, ‘Machina’. Pentru ca aveam o intelegere/colaborare, in derulare, cu un producator si artist american, a trebuit sa trimit, dupa cum este si normal, piesa ‘Machina’, catre America, pentru a se inregistra vocile. Mai mult de atat, am si filmat un videoclip, la aceasta melodie, in iulie 2017, in Azerbaijan, cu Seeya, pe care urma sa-l lansam dupa ce primeam si varianta din Statele Unite ale Americii. Insa, iata ca, altul mi-a luat-o inainte, dar fara acordul meu. Am apelat la avocatii si colaboratorii mei din strainatate, pentru a demara procedurile legale, cu privire la aceasta grava incalcare a drepturilor mele de productie. Repet, toate drepturile apartin TommoProduction, inregistrate si rezervate noua.”

Seeya este o tanara de 21 ani, din Focsani, stabilita in Bucuresti, cooptata de echipa TommoProduction, atat ca artist cat si in calitate de compozitor in studio. Primul ei single, „Chocolata – Papito”, a reusit sa adune zeci de milioane de vizualizari pe Youtube si sa fie licentiat in Europa. Piesa a devenit, in scurt timp, fredonat de foarte multa lume si sa provoace o adevarata isterie in randul ascultatorilor, prin refrenul usor de fredonat, aproape frenetic, succes culminat cu turnee in mai toata lumea, dar si o cantare alaturi de Rihanna, in vara anului trecut. De curand, a circulat, pe net, si faptul ca Maluma a copiat piesa „Corazon” de la „Sarut femeia mana ta”, interpretata de Fuego.

Ce zici, seamana izbitor J Balvin – Machika cu Seeya – Machina?

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii